۷ خوراکی ممنوع برای افراد مبتلا به آرتروز

7 خوراکی ممنوع برای افراد مبتلا به آرتروز

آرتروز یک بیماری شایع است که باعث التهاب مزمن در مفاصل می شود. بسته به نوع آرتروز باعث درد و آسیب به مفاصل, استخوان ها و سایر اعضای بدن می شود. ورم مفاصل و استخوان ها شایعترین نوع آرتروز غیر التهابی است. اگرچه بیش از ۱۰۰ نوع آرتروز وجود دارد اما ۴۰ درصد از مردان و ۴۷ درصد از زنان در طول زندگی خود به ورم مفاصل و استخوان ها مبتلا می شوند. رماتیسم مفصلی (RA) و آرتریت پسوریازیس از شایعترین انواع آرتروز التهابی هستند که به عنوان بیماری خود ایمن در نظر گرفته می شوند. نقرس نیز نوعی شایع از آرتروز التهابی است.

تحقیقات نشان می دهد تغییر در رژیم غذایی شدت علائم را در افراد مبتلا به آرتروز التهابی و غیر التهابی را کاهش می دهد. در این پست قصد داریم ۷ خوراکی ممنوع برای افراد مبتلا به آرتروز را به شما معرفی کنیم.

 

 

قندهای اضافی

قندهای اضافی

اگر مبتلا به آرتروز هستید باید مصرف قند خود را محدود کنید. قندهای اضافی معمولا در خوراکی هایی نظیر آب نبات, نوشابه, بستنی و بسیاری غذاهای دیگر یافت می شوند. تحقیقی بر روی ۲۱۷ فرد مبتلا به رماتیسم مفصلی نشان داد بین ۲۰ ماده غذایی مصرفی آن ها نوشابه و دسرهای شیرین بیشترین نقش را در بدتر کردن علائم رماتیسم مفصلی داشتند.

در تحقیقی دیگر که بر روی ۱۲۰۹ بزرگسال در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال انجام شد معلوم شد کسانی که ۵ بار یا بیشتر نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز می نوشیدند بیش از ۳ برابر احتمال ابتلا به آرتروز نسبت به افراد دیگر دارند.

 

 

گوشت های قرمز و فرآوری شده

گوشت های قرمز و فرآوری شده

برخی تحقیقات مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را باعث ایجاد التهاب می دانند که علائم آرتروز را افزایش می دهد. به عنوان مثال رژیم های غذایی حاوی گوشت های فرآوری شده و قرمز مارکرهای التهابی زیادی مانند اینترلوکین-۶ (IL-6), پروتئین واکنش پذیر (CRP) و هموسیستئین را از خود نشان می دهند. تحقیقی بر روی ۲۱۷ فرد مبتلا به رماتیسم مفصلی نشان داد مصرف گوشت قرمز علائم این بیماری را بدتر می کند. مطالعه ای دیگر بر روی ۲۵۶۳۰ نفر مشخص کرد مصرف زیاد گوشت قرمز یکی از عوامل خطر ابتلا به آرتروز التهابی است. در عوض ثابت شده است رژیم های گیاهی علائم آرتروز را بهبود می بخشند.

 

 

غذاهای حاوی گلوتن

غذاهای حاوی گلوتن

گلوتن گروهی از پروتئین های موجود در گندم, جو, چاودار و تریتیکال است. برخی تحقیقات نشان می دهند مصرف گلوتن باعث التهاب می شود و عدم مصرف این ماده ممکن است علائم آرتروز را کاهش دهد. افراد مبتلا به بیماری سلیاک بیشتر در معرض خطر ابتلا به رماتیسم مفصلی قرار دارند. تحقیقی بر روی ۶۶ فرد مبتلا به رماتیسم مفصلی نشان داد مصرف رژیم گیاهی بدون گلوتن به طور قابل توجهی فعالیت این بیماری را کاهش داده و التهابات ناشی از آن را بهبود می بخشد.

 

 

غذاهای بسیار فرآوری شده

غذاهای بسیار فرآوری شده

خوراکی های بسیار فرآوری شده مانند فست فودها, غلات صبحانه و محصولات پخته شده معمولا سرشار از دانه های تصفیه شده, قند اضافی, مواد نگهدارنده و سایر مواد احتمالی که منجر به التهاب می شوند هستند. مواد موجود در این خوراکی ها علائم آرتروز را بدتر می کنند. تحقیقات نشان می دهد رژیم های غذایی غربی سرشار از غذاهای بسیار فرآوری شده هستند که باعث التهاب شده و خطر ابتلا به چاقی و رماتیسم مفصلی را افزایش می دهند.

در تحقیقی دیگر بر روی ۵۶ فرد مبتلا به رماتیسم مفصلی مشخص شد کسانی که مقادیر بیشتری غذای فرآوری شده مصرف می کنند با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی رو به رو هستند. به همین دلیل غذاهای فرآوری شده سلامت کلی بدن شما را تهدید کرده و خطر ابتلا به بیماری های مختلف را افزایش می دهند.

 

 

الکل

الکل

از آنجا که الکل علائم آرتروز را بدتر می کند افراد مبتلا به آرتروز التهابی باید مصرف آن را محدود یا از مصرف آن اجتناب کنند. مطالعه ای بر روی ۲۷۸ فرد مبتلا به اسپوندیلوآرتریت محوری که نوعی آرتروز التهابی است نشان داد مصرف الکل باعث افزایش آسیب ساختاری به ستون فقرات آن ها می شود. مطالعات همچنین نشان داده است که مصرف الکل دفعات و شدت حملات نقرس را افزایش می دهد.

 

 

روغن های گیاهی خاص

روغن های گیاهی خاص

رژیم های غذایی که حاوی چربی امگا ۶ زیاد و چربی امگا ۳ کمی هستند علائم آرتروز و رماتیسم مفصلی را بدتر می کنند. این چربی ها برای سلامتی لازم هستند, با این حال عدم تعادل امگا ۶ و امگا ۳ در اکثر رژیم های غذایی باعث افزایش التهاب می شود. کاهش مصرف غذاهای سرشار از چربی های امگا ۶ مانند روغن های گیاهی و افزایش مصرف غذاهای غنی از امگا ۳ مانند ماهی های چرب ممکن است علائم آرتروز را بهبود بخشد.

 

 

غذاهای سرشار از نمک

غذاهای سرشار از نمک

کاهش مصرف نمک انتخابی خوب برای افراد مبتلا به آرتروز است. افراد مبتلا به آرتروز بهتر است مصرف غذاهای سرشار از نمک مانند میگو, سوپ های کنسرو شده, پنیرهای خاص, گوشت های فرآوری شده و سایر موراد را کاهش دهند. محققان بر این باورند مصرف زیاد سدیم یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی مانند آرتروز التهابی است.

 

 

 

پیشنهاد ما برای میانبر

پکیج بهبود دردهای استخوانی و مفصلی نیوشا

اگر مبتلا به آرتروز هستید رژیم غذایی و سبک زندگی سالم به بهبود علائم شما کمک می کند. از مصرف برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله غذاهای فرآوری شده, گوشت قرمز, غذاهای سرخ شده و غذاهای حاوی قند اضافی خودداری کنید. به خاطر داشته باشید فاکتورهای دیگری مانند سطح فعالیت بدنی, وزن بدن و وضعیت استعمال دخانیات نیز در کنترل آرتروز دخیل هستند.

پکیج بهبود دردهای استخوانی و مفصلی نیوشا شامل مخلوط چای سبز و آلوورا و عسل کیسه ای نیوشا, مخلوط چای سیاه و زنجبیل کیسه ای نیوشا, چای ماسالا و مخلوط چای سیاه و دارچین کیسه ای نیوشا است که به بهبود دردهای استخوانی و مفصلی کمک می کند.

پکیج بهبود دردهای استخوانی و مفصلی نیوشا

 

 

مطالب پیشنهادی برای ادامه مطالعه

10 نکته برای جلوگیری از خشکی پوست در زمستان
آیا تا به حال توجه کرده اید که پوست شما چگونه نسبت به تغییر فصل واکنش نشان می دهد؟ احتمالا متوجه شده...
مطالعه
آلرژی و دانستنی های مربوط به آن
آلرژی یا حساسیت, پاسخ سیستم ایمنی بدن به ماده خارجی است که به طور معمول برای بدن شما مضر نیست. این مواد...
مطالعه
بهترین غذاها برای سرماخوردگی
غذا و خوراکی های مصرفی ما وظیفه ای بیشتر از تامین انرژی دارند و هنگامی که بیمار هستید خوردن غذای مناسب...
مطالعه

نظر شما در این‌باره چیه ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *