بهترین غذاها برای سرماخوردگی

غذا و خوراکی های مصرفی ما وظیفه ای بیشتر از تامین انرژی دارند و هنگامی که بیمار هستید خوردن غذای مناسب مهمتر از هر زمان دیگری است. برخی غذاها خواص بسیاری دارند و حتی با بیماری شما مبارزه می کنند. برخی از این غذاها علائم بیماری را کاهش داده و برخی دیگر به بهبود بیماری کمک می کنند. در این پست قصد داریم ۱۵ غذا, خوراکی و نوشیدنی برای دوران سرماخوردگی و آنفولانزا را به شما معرفی کنیم.

 

 

سوپ مرغ

سوپ مرغ

سوپ مرغ صدها سال است که به عنوان دارویی برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. سوپ مرغ سرشار از ویتامین ها, مواد معدنی, کالری و پروتئین است که مواد مغذی مورد نیاز بدن در دوران بیماری را تامین می کند. هچنین منبعی عالی از مایعات و الکترولیت است که برای هیدارته ماندن بدن در دوران بیماری مفید است. اگر تب داشته باشید بدن شما به مایعات بیشتری نیاز دارد.

در تحقیقی مشخص شد سوپ مرغ یک ضد احتقان طبیعی و موثرترین ماده غذایی در پاک سازی مخاط بینی است. مرغ حاوی اسید آمینه سیستئین است که مخاط را از هم می پاشد و دارای اثرات ضد ویروسی, ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. سوپ مرغ همچنین اثر نوتروفیل ها را مهر می کند. نوتروفیل ها گلبول های سفید خون هستند و ممکن است علائمی مانند سرفه و گرفتگی بینی ایجاد کنند. توانایی سوپ مرغ در مهار این سلول ها تا حدی می تواند دلیل موثر بودن آن در برابر برخی علائم سرماخوردگی و آنفولانزا باشد.

 

 

آب گوشت ها

آب گوشت ها

همانند سوپ مرغ, آب گوشت ها منابعی عالی برای هیدارته ماندن در دوران بیماری هستند. آب گوشت ها سرشار از عطر و طعم, کالری, ویتامین ها و مواد معدنی مانند منیزیم, کلسیم, فولات و فسفر هستند. اگر این ماده را هنگامی که داغ هست بنوشید بخار داغ آن به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی عمل می کند. اگر معده شما به هم ریخته باشد و نتواند غذاهای جامد را نگه دارد مصرف آب گوشت روشی مفید برای تامین تامین انرژی و مواد مغذی بدن است.

 

 

سیر

سیر

سیر قرن هاست به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد و اثرات ضد باکتریایی, ضد ویروسی و ضد قارچی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. مطالعات نشان می دهند کسانی که سیر مصرف می کنند نسبت به افراد دیگر ۷۰ درصد کمتر دچار سرماخوردگی می شوند. در تحقیقی دیگر مشخص شد افرادی که سیر مصرف می کنند نه تنها کنر مریض می شوند بلاکه بطور متوسط ۳.۵ روز زودتر از افراد دیگر بهبود می یابند. افزودن سیر به سوپ مرغ یا آب گوشت علاوه بر ایجاد عطر و طعم در مبارزه با سرماخوردگی یا آنفولانزا نیز موثر است.

 

 

آب نارگیل

آب نارگیل

هیدراته ماندن یکی از مهمترین کارها هنگام بیماری است مخصوصا هنگامی که تب دارید, زیاد عرق می کنید یا استفراغ و اسهال دارید. این عوامل باعث از دست دادن مقدار زیادی آب و الکترولیت می شوند. آب نارگیل بهترین نوشیدنی برای دوران بیماری است که علاوه بر شیرین و خوش طعم بودن حاوی گلوکز و الکترولیت های مورد نیاز برای آبرسانی به بدن است. مطالعات نشان می دهد آب نارگیل نسبت به نوشیدنی های مشابه کمتر باعث ناراحتی معده می شود و گزینه ای مناسب رای هیدارته ماند بعد از ورزش یا اسهال خفیف است. مطالعات دیگر نشان داد که آب نارگیل حاوی آنتی اکسیدان است که با آسیب اکسیداتیو مقابله می کند و ممکن است سطح قند خون را بهبود بخشد.

 

 

چای داغ

چای داغ

چای یک داروی قوی برای بسیاری از علائم مرتبط با سرماخوردگی و آنفولانزا است. دقیقا مانند سوپ مرغ, چای داغ به عنوان یک ضد احتقان طبیعی عمل می کند و به پاکسازی سینوس های مخاط کمک می کند. توجه داشته باشید که چای باید داغ باشد تا به عنوان ضد احتقان عمل کند اما نباید آنقدر گرم باشد که باعث تحریک بیشتر گلو شود. چای حاوی پلی فنول است که فواید بسیاری مانند اقدامات آنتی اکسیدانی, ضد التهابی و ضد سرطانی دارد. تانن یکی دیگر از انواع پلی فنول است که در چای یافت می شود. تانن علاوه بر نقش آنتی اکسیدانی دارای خواص ضد ویروسی, ضد باکتریایی و ضد قارچی نیز هست. مطالعات نشان می دهد اسید تانیک موجود در چای سیاه می تواند مقدار یک نوع باکتری معمول را که در گلو رشد می کند کاهش دهد.

 

 

عسل

عسل

عسل اثرات ضد باکتریایی فوق العاده ای دار. در حقیقت اثرات ضد باکتری آن چنان قدرتمند است که مصریان باستان از آن برای پانسمان زخم ها استفاده می کردند. برخی شواهد نشان می دهد عسل سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این خصوصیات عسل را به غذایی عالی برای دوران بیماری تبدیل می کند خصوصا اگر گلو درد ناشی از عفونت باکتریایی داشته باشید. مطالعات نشان می دهد عسل سرفه کودکان را از بین می برد. با این حال توجه کنید که عسل نباید به کودکان زیر ۱۲ ماه داده شود. نصف قاشق چای خوری عسل را با یک لیوان شیر گرم یا یک فنجان چای مخلوط کنید. این نوشیدنی خواص ضد باکتریایی و تسکین دهنده سرفه و گلو درد را دارد.

 

 

زنجبیل

زنجبیل

زنجبیل بیشتر به دلیل اثرات ضد تهوع خود شناخته می شود. این ماده حالت تهوع مربوط به بارداری و درمان های سرطان را برطرف می کند. علاوه بر این زنجبیل مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی عمل می کند. زنجبیل حاوی خواص آنتی اکسیدانی, ضد میکروبی و ضد سرطانی نیز هست. بنابراین اگر احساس حالت تهوع دارید زنجبیل بهترین ماده غذایی موجود برای تسکین این علائم است. زنجبیل را می توانید در پخت و پز غذاها استفاده کرده یا چای زنجبیل دم کرده و مصرف کنید.

 

 

غذاهای تند

غذاهای تند

غذاهای تند مانند فلفل چیلی حاوی کپسایسین هستند. کپسایسین اثر حساسیت زدایی دارد و اغلب در ژل ها و وصله های تسکین دهنده درد استفاده می شود. خوردن غذاهای تند باعث آبریزش بینی, شکسته شدن مخاط و پاکسازی مجاری سینوسی می شود. به نظر می رسد کپسایسین باعث نازک شدن مخاط شده و دفع آن را آسان تر می کند. اسپری های کپسایسین برای تسکین احتقان و خارش بینی مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال کپسایسین همچنین تولید مخاط را تحریک می کند بنابراین ممکن است به جای یک بینی گرفته, آبریزش بینی داشته باشید. تسکین سرفه یکی دیگر از مزایای کپسایسین است. تحقیقی نشان داد مصرف کپسول های کپسایسین با کاهش حساسیت, علائم را در افراد مبتلا به سرفه مزمن بهبود می بخشد. اگر دچار معده درد هستید سعی کنید مصرفه ادویه های تند خود را کاهش دهید. غذای تند در برخی افراد باعث نفخ, درد و حالت تهوع می شوند.

 

 

موز

موز

موز با وجود طعم خوب خود به علاوه مقدار مناسبی از کالری و مواد مغذی میوه ای عالی برای دوران بیماری است. از مزایای مهم موز فیبر محلول موجود در آن است. اگر اسهال دارید موز بخورید زیرا فیبر می تواند به رفع اسهال کمک کند.

 

 

جو پرک (بلغور جو دوسر)

جو پرک (بلغور جو دوسر)

جو پرک حاوی کالری, ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای زمان بیماری است. همچنین حاوی مقداری پروتئین (۵ گرم در نصف یک فنجان) است. جو پرک فواید دیگری از جمله تقویت سیستم ایمنی و تنظیم قند خون دارد. مطالعات نشان داد بتا گلوکان که نوعی فیبر موجود در جو پرک است به کاهش التهاب در روده کمک کرده و علائمی مانند گرفتگی روده, نفخ و اسهال را کاهش می دهد.

 

 

ماست

ماست

ماست ماده ای عالی برای خوردن در دوران بیماری است. ماست حاوی ۱۵۰ کالری و ۸ گرم پروتئین در هر فنجان است. این ماده سرشار از کلسیم, ویتامین ها و دیگر مواد معدنی است. برخی ماست ها حاوی پروبیوتیک های مفید نیز هستند. شواهد نشان می دهد که پروبیوتیک ها می توانند به کودکان و بزرگسالان کمک کنند تا کمتر سرما بخورند, در صورت بیماری سریعتر بهبود یابند و آنتی بیوتیک کمتری مصرف کنند.

 

 

میوه های خاص

میوه های خاص

میوه ها منبعی غنی از ویتامین ها, مواد معدنی و فیبر هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. بعضی از میوه ها حاوی ترکیبات مفید فلاونوئیدی به نام آنتوسیانین هستند که به میوه ها رنگ قرمز, آبی و بنفش می دهند. برخی از بهترین منابع این ترکیبات توت فرنگی, کرن بری, بلوبری و توت سیاه است. آنتوسیانین موجود در توت ها به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی, ضد ویروسی و تقویت کننده سیستم ایمنی آن ها را تبدیل به میوه هایی عالی برای دوران بیماری می کند. مطالعات نشان داد میوه های سرشار از آنتوسیانین می توانند ویروس ها و باکتری های را از بین برده و سیستم ایمنی را تقویت کنند.

انار اثرات ضد باکتریایی و ضد ویروسی شدیدی دارد که از باکتری ها و ویروس های منتقله از طریق غذا مانند سالمونلا جلوگیری می کند. بررسی ها نشان می دهد مکمل های فلاونوئیدی تعداد روزهای مبتلایان به سرماخوردگی را به میزان قابل توجه ۴۰ درصدی کاهش می دهند.

 

 

آووکادو

آووکادو

آووکادو یک میوه غیرعادی است زیرا کربوهیدارت کم و چربی زیادی دارد. این میوه سرشار از چربی اشباع نشده ای است که در روغن زیتون نیز یافت می شود. همچنین منبع خوبی از فیبر, ویتامین ها و مواد معدنی است که برای دوران بیماری غذایی مناسب می باشد. آووکادو حایو چربی های سالمی همچون اسید اولئیک است که به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.

 

 

سبزیجات برگ دار و سبز

سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج, کاهو و کلم پیچ مملو از ویتامین ها, مواد معدنی و فیبر هستند. آنها منابع خوبی از ویتامین A, ویتامین C, ویتامین K و فولات هستند. سبزیجات سبز تیره نیز سرشار از ترکیبات گیاهی مفید آنتی اکسیدانی هستند که از سلول ها در برابر رادبکال های آزاد محافظت کرده و التهابات را کاهش می دهند. سبزیجات برگ دار حاوی خواص ضد باکتریایی هستند.

 

 

ماهی سالمون

ماهی سالمون

ماهی سالمون یکی از بهترین منابع پروتئینی برای دوران بیماری است. ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که دارای اثرات ضد التهابی قوی هستند. ماهی سالمون منبع خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین D است. ویتامین D نقشی اساسی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد.

 

 

 

پیشنهاد ما برای میانبر

پکیج بهبود سرماخوردگی نیوشا

استراحت, نوشیدن مایعات و دریافت تغذیه مناسب از مهمترین کارهایی است که برای بهبود سریعتر می توان انجام داد. در حالی که هیچ غذایی به تنهایی نمی تواند بیماری را درمان کند اما خوردن غذاهای مناسب از سیستم ایمنی بدن شما پشتیبانی کرده و به رفع برخی علائم کمک می کند. پکیج بهبود سرماخوردگی نیوشا شامل مخلوط چای سبز و نعناع فلفلی کیسه ای نیوشا, مخلوط چای سیاه و زنجبیل کیسه ای نیوشا, چای ماسالا نیوشا و دمنوش معجون رویایی مثلثی است که به بهبود و درمان سرماخوردگی کمک می کند.

پکیج بهبود سرماخوردگی نیوشا

 

 

مطالب پیشنهادی برای ادامه مطالعه

10 نکته برای جلوگیری از خشکی پوست در زمستان
آیا تا به حال توجه کرده اید که پوست شما چگونه نسبت به تغییر فصل واکنش نشان می دهد؟ احتمالا متوجه شده...
مطالعه
7 خوراکی ممنوع برای افراد مبتلا به آرتروز
آرتروز یک بیماری شایع است که باعث التهاب مزمن در مفاصل می شود. بسته به نوع آرتروز باعث درد و آسیب به...
مطالعه
آلرژی و دانستنی های مربوط به آن
آلرژی یا حساسیت, پاسخ سیستم ایمنی بدن به ماده خارجی است که به طور معمول برای بدن شما مضر نیست. این مواد...
مطالعه

نظر شما در این‌باره چیه ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *